YJY

Ympäristöjohtamisen yhdistys ry, eli tuttavallisemmin YJY, yhdistää ympäristö- ja vastuullisuusjohtamisen ammattilaiset. Vuonna 1996 perustetun YJYn tavoitteena on edistää ympäristö- ja vastuullisuusjohtamista Suomessa edistämällä jäsentensä ammattitaitoa ja verkostoitumista.

 Toimintamme keskiössä ovat erilaiset jäsentilaisuudet. Järjestämme jäsenillemme vuosittain yritysvierailuja, seminaareja ja keskustelutilaisuuksia vastuullisuuden teemoihin liittyen. Lisäksi olemme mukana vastuullisuusraportointikilpailun tuomaristossa ja palkitsemme joka toinen vuosi ansioituneita opinnäytetöitä.

YJYllä on 300 henkilöjäsentä ja kymmenkunta kannatusjäsentä. Jäsenemme työskentelevät tyypillisesti ympäristöasioiden ja vastuullisuuden johtamiseen liittyvissä tehtävissä eri aloilla. Toimintamme painopiste on pääkaupunkiseudulla, jonka lisäksi järjestämme verkkotapahtumia.

Yhdistyksen säännöt löydät täältä.

 

Hallitus 2023

Ayla

Ayla Dinçay on YJYn hallituksen puheenjohtaja. YJYssä Ayla haluaa käydä haastavia keskusteluja yritysvastuun vaikuttavuudesta, yhteiskunnallisuudesta ja siitä, mihin vastuullisuus on menossa. Työkseen Ayla edistää vastuullisuus- ja ympäristöteemoja rakennusalalla. Vapaa-ajalla Ayla ränttäilee yhteiskunnallisista aiheista, touhuaa kahden lapinkoiran kanssa tai roikkuu kiipeilyseinällä.

yjy.puheenjohtaja@gmail.com
045 788 14292
Ayla LinkedInissä

 

Leena

Leena Virkki on YJYn hallituksen varapuheenjohtaja. Leena on koulutukseltaan geologi ja työskentelee kestävän kasvun ja vastuullisuuden parissa vientiteollisuudessa. YJY:n toiminnassa Leena on päässyt oppimaan monitahoisesti vastuullisuuteen liittyvistä aiheista sekä luomaan verkostoja muihin alan asiantuntijoihin. Vapaa-ajalla Leena muodostelmaluistelee, tekee käsitöitä ja harrastaa pelastuskoiratoimintaa.

Leena LinkedInissä

 

Inari 

I

Inari Laveri on hallituksen jäsen. YJYssä häntä kiinnostavat vastuullisuuskentän edistäminen sekä keskustelut laaja-alaisen osaajajoukon kesken. Inari tuntee erityisesti tekstiilien kiertotaloutta ja haluaa sukeltaa syvemmälle esimerkiksi yritysvastuuseen ja sen raportointiin. Vapaa-ajallaan Inari latautuu neuloen tai liikkuen luonnossa koiran kanssa.

Inari LinkedInissä

 

Riitta

Riitta Viikala on YJYn hallituksen jäsen. Riittaa kiinnostaa teollisuuden ympäristövastuut ja työturvallisuus sekä laajemmalla tasolla vihreän siirtymän aikaansaamat muutokset liiketoimintoihin ja kulutustottumuksiin. YJYn toiminnassa mukana oleminen mahdollistaa tiiviin kosketuspinnan meneillään olevaan nopeaan muutokseen sekä verkostoitumisen alan ammattilaisten kanssa. Riitan vapaa-aika kuluu kaikenlaisen liikunnan parissa.

Riitta LinkedInissä

 

Hanna

 

Hanna Värttö on YJY:n hallituksen jäsen. Hanna työskentelee vastuullisuuden, kestävän rahoituksen ja vaikuttavuussijoittamisen parissa. Etenkin innovointi ja uusien ratkaisujen luominen ovat lähellä sydäntä. YJY:ssä Hanna haluaa olla oppimassa uutta sekä edistämässä ympäristövastuullisuuden ja vaikuttavuussijoittamisen käytäntöjä. Vapaa-ajalla Hanna harrastaa juoksua ja opettelee eri urheilulajeja.

Hanna LinkedInissä

 

Milla

Milla Sarja on hallituksen jäsen. YJYssä Millaa kiinnostaa monitahoisen vastuullisuusosaamisen kehittäminen. Kestävyysasioissa vaaditaan sekä yksittäisten tahojen panosta, mutta myös eri toimijoiden välistä yhteistyötä. Näitä voimme toteuttaa myös YJYssä toimimalla vastuullisuusihmisten kohtaamispaikkana. Työkseen Milla tutkii yritysten kestävyyssiirtymää, mm. kestävää kiertotaloutta. Vapaa-aikansa Milla viettää lastensa kanssa tai liikuntaharrastuksensa parissa.

 

Helka

Helka Julkunen on YJY:n hallituksen varajäsen ja toista kertaa mukana YJY:n hallitustyöskentelyssä. YJY tarjoaa aktiiviselle eläkeläiselle mahdollisuuden osallistua vastuullisuusasioin edistämiseen yhteiskunnassa, erityisesti yritystoimintaan liittyen. Melkein 30 vuoden työvuoden jälkeen yritysten ympäristöasioiden parissa YJY:ssä pääsee seuraamaan vastuullisuusasioita laajemmin sekä näkemään viimeisimmät kehityspolut. Helka jatkaa töitä pienellä panoksella freelancena. Päivät täyttyvät puuhailusta perheen kanssa, liikunnasta ja kaikenlaisesta muusta kivasta tekemisestä.

Toisena hallituksen varajäsenenä on Timo Vuorikivi.

 

Toimihenkilöt

Hanna

Hanna Duraku on YJYn taloudenhoitaja jo neljättä vuotta. Hanna on aiemmin toiminut YJYn toiminnantarkastajana ja nyt aktiivisesti mukana yhdistyksen toiminnassa. YJYn kautta Hanna kasvattaa verkostojaan ja saa mahdollisuuden oppia ja kokeilla uutta ja kivaa. Hanna työskentelee ympäristöjohtajana yksityisellä sektorilla.

yjy.taloudenhoitaja@gmail.com
Hanna LinkedInissä

 

Mari

Mari Vesikivi toimii YJY:n toisena tiedottajana. YJY:n luomat mahdollisuudet oppia lisää vastuullisuuden ammattilaisilta mielenkiintoisten tapahtumien muodossa herätti hänessä kiinnostuksen olla aktiivisemmin mukana yhdistyksen toiminnassa. Mari työskentelee erityisesti toimitusketjun kehittämiseen liittyvissä projekteissa ja hänen kiinnostuksensa on vastuullisuuden tuomisessa osaksi jokaista organisaatiotasoa. Vapaa-ajallaan hänet löytää lenkkipoluilta, tanssitreeneistä ja puuhastelemassa koiran kanssa.

yjy.tiedottaja@mail.com
Mari LinkedInissä

 

Ville

Ville Järvinen on YJYn toinen tiedottaja. YJYssä Ville näkee mahdollisuuden verkostoitua vastuullisuuden ammattilaisten kanssa ja laajentaa näkemystään vastuullisuus- ja ympäristöteemoista. Työkseen Ville avustaa maarakennusalan pienyrityksiä muun muassa ympäristökysymyksissä. Vapaa-ajallaan Ville pyrkii käyskentelemään ulkona valokuvauksen ja geokätköilyn parissa.

yjy.tiedottaja@gmail.com
Ville LinkedInissä