Parhaat opinnäytetyöt palkittiin korkeatasoisessa kilpailussa

Ympäristöjohtamisen yhdistys (YJY) on valinnut kaksi parasta työtä joka toinen vuosi järjestettävässä opinnäytetyökilpailussa. Kilpailun tarkoituksena on antaa tunnustusta korkeatasoisille vastuullisuuden opinnäytetöille sekä kannustaa ympäristöjohtamisen opiskeluun ja kehittämiseen. Tänä vuonna kilpailuun ilmoitettiin määräaikaan mennessä kaksikymmentä lopputyötä. Opinnäytetyöt olivat korkeatasoisia ja niiden aiheet hyvin ajankohtaisia ja monipuolisia. Opinnäytetyöt käsittelivät muun muassa yritysvastuullisuusdiskurssia, hiilijalanjäljen laskentaa, kiertotalouteen perustuvan liiketoiminnan kehittämistä sekä urbaania joukkoliikennettä. Kilpailutöiden määrä on kasvanut joka vuosi siitä lähtien kun kilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2014. Kilpailun voittajista päätti YJY:n hallitus. 

Toinen parhaaksi arvioitu työ on Kati Marttisen Multi-tier sustainable supply chain management: Extending sustainability practices to lower-tier suppliers. Marttisen työ vakuutti poikkeuksellisen laajalla aineistollaan sekä kyvyllään tuottaa uutta tieteellistä tietoa. Marttinen on valmistunut kauppatieteiden maisteriksi LUT-yliopistosta. “Työ oli tehty laadukkaasti ja etenkin empiirisen tutkimusaineiston osalta työssä on nähty paljon vaivaa. Gradusta voi oppia paljon monitasoisista vastuullisista hankintaketjuista” , YJY:n hallituksen jäsen Sonja Kuokkanen sanoo.

Jenni Kaipaisen työ Strategic renewal process towards sustainability – An ecosystem approach Case Neste Oyj erottui muista töistä, sillä työ oli erinomainen kaikilla arviointikriteereillä. Kaipainen on tehnyt diplomityönsä Tampereen yliopiston tuotantotalouden linjalla. “Jennin työtä oli ilo lukea, sillä se oli alusta loppuun aivan erinomainen. Aiheen relevanssi ja kiinnostavuus on kiistaton”, kertoo YJY:n hallituksen jäsen Hilkka Korte. 

YJY:n hallitus kiittää kaikkia kilpailuun osallistuneita, onnittelee voittajia ja toivoo jatkossakin yhtä korkeatasoista vastuullisuustutkimusta!