Kiertotalous ponnahduslautana kohtuutalouteen -seminaari 19.3.2024 klo 17

Tervetuloa YJYn sääntömääräiseen vuosikokoukseen ja seminaariin tiistaina 19.3.!

Aika: tiistai 19.3.2024
– klo 17:00-17:45 Kiertotalous ponnahduslautana kohtuutalouteen- seminaari 
– klo 17:45-19:30 YJY:n vuosikokous

Paikka: Google Meet. Linkki seminaariin ja vuosikokoukseen lähetetään ilmoittautuneille ilmoittautumisajan päätyttyä

Ennen vuosikokousta väitöskirjatutkija Heta Leinonen Tampereen yliopistosta ja väitöskirjatutkija Roni Lappalainen Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulusta johdattavat meidät kiertotalouden ja kohtuutalouden (degrowth) maailmoihin. 

Kiertotalous ponnahduslautana kohtuutalouteen -esityksessä  tarkastellaan Suomen kiertotalouden tilaa ja pohditaan, miksi kiertotalouden tulisi tähdätä entistä ponnekkaammin kulutuksen laskuun. Esitys kannustaa puntaroimaan talouskasvuun pyrkimisen tarpeellisuutta ja seurauksia kohtuutaloustutkimuksen (degrowth) näkökulmasta.

Heta Leinonen työskentelee väitöskirjatutkijana Tampereen yliopistossa. Väitöskirjassaan hän tarkastelee sidosryhmävuorovaikutusta nykyistä kestävämmän talouden vauhdittajana. Heta pitää sosiaalisessa mediassa Kiertotalousarkea-blogia, jossa hän viestii yksilötason kiertotalousteoista ja tutkimuksestaan. Heta on Tampereen yliopiston RESPMAN Responsible Management Research Group:n jäsen.

Roni Lappalainen on väitöskirjatutkija Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulusta. Roni keskittyy tutkimuksessaan tarkastelemaan sitä, miten kulutus saadaan mahtumaan yhden planeetan rajoihin. Hän yhdistää tutkimuksessaan kohtuutalouden sekä kulutuskulttuurin käsitteitä. Tutkimuksen lisäksi Roni on kiinnostunut tutkimustulosten vaikuttavuuden edistämisestä sekä tiedeviestinnästä. Roni työskentelee myös Vihreässä eduskuntaryhmässä poliittisena asiantuntijana talous- ja ympäristökysymysten parissa.

Ilmoittautuminen tästä linkistä sunnuntaihin 17.3. mennessä.